MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Soczysty indyk z grilla. Sekretem smaku jest wyśmienita marynata. Przepis na danie z grilla, którym zaskoczysz swoich gości

Delikatny indyk z grilla. Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę, miód, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, chili, tymianek, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Pokrój mięso z indyka na małe filety, możesz je delikatnie roztłuc tłuczkiem, by miały jednakową grubość. Posmaruj każdy kawałek marynatą i odstaw całość na ok. 1,5 godziny.

Zobacz również

James Harries dał koncert w ogrodzie  Pałacyku Zielińskiego w Kielcach [ZDJĘCIA]

James Harries dał koncert w ogrodzie Pałacyku Zielińskiego w Kielcach [ZDJĘCIA]

Hubert Hurkacz: - Cele mam zdecydowanie wyższe

Hubert Hurkacz: - Cele mam zdecydowanie wyższe

Polecamy

Strażnicy graniczni odnaleźli skradziony samochód. Sprawcy usłyszą zarzuty

Strażnicy graniczni odnaleźli skradziony samochód. Sprawcy usłyszą zarzuty

III Ogólnopolskie Grunwaldzkie Biegi Przełajowe

III Ogólnopolskie Grunwaldzkie Biegi Przełajowe

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa