MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Bób ma umiarkowany do wysokiego indeksu glikemicznego – IG...
fot. pittawut/123RF

Kto nie powinien jeść bobu? Są osoby, którym może poważnie zaszkodzić. Te schorzenia i leki wykluczają jego spożycie

Cukrzycy

Bób ma umiarkowany do wysokiego indeksu glikemicznego – IG dla surowego warzywa wynosi 40, ale dla gotowanego już 80! Oznacza to, że spożycie bobu może powodować umiarkowany wzrost poziomu glukozy we krwi. Osoby z cukrzycą mogą go jeść, ale powinny spożywać go na surowo lub jedynie lekko obgotowany, najlepiej razem ze skórką.

Zobacz również

Wyśmienity gol dla Motoru w barażach o Ekstraklasę z Arką

Wyśmienity gol dla Motoru w barażach o Ekstraklasę z Arką

Gorączka sobotniej nocy w koszalińskiej "Prywatce". Tak bawili się mieszkańcy

Gorączka sobotniej nocy w koszalińskiej "Prywatce". Tak bawili się mieszkańcy

Polecamy

Okradła partnera, a pieniądze ukryła na cmentarzu

Okradła partnera, a pieniądze ukryła na cmentarzu

Żeglarze nie poradzili sobie z silnym wiatrem

Żeglarze nie poradzili sobie z silnym wiatrem

Dobre warunki dla żeglarzy, woda w Niegocinie ma 22 stopnie

Dobre warunki dla żeglarzy, woda w Niegocinie ma 22 stopnie