MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dlaczego warto jeść rzeżuchę? To łatwo dostępna roślina,...
fot. 123rf

Ile rośnie rzeżucha? Kiedy wysiać rzeżuchę, by była idealna na Wielkanoc? Jak używać jej w kuchni? Sprawdź, jak przygotować się do Świąt

Rzeżucha - źródło witamin

Dlaczego warto jeść rzeżuchę? To łatwo dostępna roślina, która jednocześnie zawiera wiele cennych mikroelementów i witamin, potrzebnych naszemu organizmowi nie tylko wiosną. Rzeżucha jest bogata między innymi w witaminę C, żelazo, magnez, fosfor i wapń. Rzeżucha ma także właściwości przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, co może pomóc w walce z infekcjami i chorobami. Ponadto zawiera naturalne antyoksydanty, które pomagają w ochronie organizmu przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi.

Zobacz również

Nowy program dopłat z NFOŚiGW. Będzie można otrzymać do 30 tys. zł

Nowy program dopłat z NFOŚiGW. Będzie można otrzymać do 30 tys. zł

Muzyczny Czwartek w Medyce [ZDJĘCIA]

Muzyczny Czwartek w Medyce [ZDJĘCIA]

Polecamy

Najmniejsze miasta Polski zamieszkuje kilkaset osób. Wśród nich popularny kurort!

Najmniejsze miasta Polski zamieszkuje kilkaset osób. Wśród nich popularny kurort!

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Pij szklankę dziennie, przemyj twarz lub dodaj do kąpieli. To darmowy lek i kosmetyk

Pij szklankę dziennie, przemyj twarz lub dodaj do kąpieli. To darmowy lek i kosmetyk